Ga naar de inhoud
Home » blog

blog

Een blog over kookboek royalty's. Hoeveel verdien je nou eigenlijk met een kookboek?

Kookboek royalty’s: hoeveel verdien je aan een kookboek?

Kookboek royalty’s? Wat zijn dat eigenlijk? En hoe werkt het precies? Als je overweegt om je eigen kookboek te schrijven, is het belangrijk om het financiële aspect rondom het publiceren van kookboeken te begrijpen. Bij een uitgever is vaak sprake van een royaltystructuur: oftewel de inkomsten die je als auteur ontvangt per verkocht boek. Geef je je kookboek uit in eigen beheer dan is er… Lees verder »Kookboek royalty’s: hoeveel verdien je aan een kookboek?

hoe vind je een uitgever voor je kookboek?

Een uitgever vinden voor je kookboek

Je hebt een fantastisch kookboekconcept in je hoofd. Soms loop je er al jaren mee rond. Maar hoe ga je dat aanpakken? Ga je het zelf uitgeven? Of wil je misschien eerst proberen om een traditionele uitgever te vinden voor je kookboek? Naar een uitgever ga je in de meeste gevallen zelf op zoek. Uiteraard gebeurt het ook andersom, dat je wordt benaderd door een… Lees verder »Een uitgever vinden voor je kookboek

Wat kost het maken van een kookboek?

Hoeveel kost het om boeken te laten drukken? Of nog specifieker: Wat kostte het om jouw kookboek te laten drukken? (het antwoord op deze laatste vraag vind je trouwens in Van Keukenprins(es) tot Kookboekauteur) Deze vragen worden mij veelvuldig gesteld door andere foodies die erover denken zelf een kookboek uit te geven. Maar als je wilt weten wat het kost om een kookboek te maken,… Lees verder »Wat kost het maken van een kookboek?

Mag je recepten van anderen in je kookboek publiceren?

Zit er auteursrecht op recpeten? En mag je zomaar recepten van anderen in je kookboek publiceren? Het antwoord op deze vraag is ja én nee. In aflevering 8 van de KookboekAcademie podcast gaat het over het auteursrecht op recepten. De directe aanleiding daarvoor is uiteraard de mediarel rond Sonja Bakker. Meer weten over plagiaat en het auteursrecht op recepten? Lees dan vooral de blog “Auteursrecht… Lees verder »Mag je recepten van anderen in je kookboek publiceren?

De titel en ondertitel van je kookboek; waarom zijn ze zo belangrijk?

De titel en ondertitel van je kookboek zijn niet het eerste waar je je mee bezig hoeft te houden bij het maken van een kookboek. Maar wel heel belangrijk. Het zijn namelijk metadata waarop jouw boek gevonden kan worden. Ik vertel je in aflevering 6 van de KookboekAcademie Podcast waarom Het Bourgondische Bitterballenboek niet gevonden wordt/werd op ‘bitterballen’ in online boekwinkels. En hoe ik dat… Lees verder »De titel en ondertitel van je kookboek; waarom zijn ze zo belangrijk?