Ga naar de inhoud
Home » blog » De titel en ondertitel van je kookboek; waarom zijn ze zo belangrijk?

De titel en ondertitel van je kookboek; waarom zijn ze zo belangrijk?

De titel en ondertitel van je kookboek zijn niet het eerste waar je je mee bezig hoeft te houden bij het maken van een kookboek. Maar wel heel belangrijk. Het zijn namelijk metadata waarop jouw boek gevonden kan worden. Ik vertel je in aflevering 6 van de KookboekAcademie Podcast waarom Het Bourgondische Bitterballenboek niet gevonden wordt/werd op ‘bitterballen’ in online boekwinkels. En hoe ik dat had kunnen voorkomen.

De titel en ondertitel van een kookboek zijn ook belangrijk omdat ze een eerste indruk geven aan potentiële lezers en kopers. Het is – samen met de cover – de eerste stap om hun interesse te wekken en ervoor te zorgen dat ze het boek oppakken in de winkel of er online op klikken.

Een goede titel moet de inhoud van het boek op een pakkende en duidelijke manier weergeven. Het moet de lezers vertellen wat ze kunnen verwachten en wat het boek onderscheidt van andere kookboeken. De titel van een kookboek kan ook inspelen op de interesses van de doelgroep. Bijvoorbeeld door de nadruk te leggen op gezonde maaltijden, snelle en gemakkelijke recepten, of luxe etentjes.

De ondertitel kan een aanvulling zijn op de titel en meer specifieke informatie geven over de inhoud van het kookboek. Het kan bijvoorbeeld aangeven of het gericht is op beginners of ervaren koks, het niveau van de recepten en bepaalde dieetrestricties.

Al met al zijn de titel en ondertitel van een kookboek belangrijk omdat ze de eerste stap zijn om gevonden te worden in de online boekwinkel. En om de interesse van potentiële lezers te wekken en hen te overtuigen om het boek te kopen in de offline boekwinkel.

Heb jij specifieke vragen over de titel en ondertitel van je kookboek? Of wil je hier graag een keer 1:1 met me over van gedachten wisselen? Boek dan hier een Kookboek Kickstart Call.

Aflevering 6 van de KookboekAcademie podcast luister je o.a. via Spotify:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *