Ga naar de inhoud
Home » blog » Hoe lang duurt het om een kookboek te maken?

Hoe lang duurt het om een kookboek te maken?

Hoe lang duurt het om een kookboek te maken?

Hoe lang duurt het om een kookboek te maken? Een veelgestelde vraag. En ook op deze vraag over het maken van een kookboek is niet een eenduidig antwoord te geven. Het ligt aan ontzettend veel factoren: hoeveel tijd je zelf vrij kunt maken en of er budget is om bepaalde onderdelen van het maken van een kookboek uit te besteden.

Ook de omvang van het uiteindelijke kookboek bepaalt hoe lang het duurt om het te maken. Bevat jouw kookboek 30 recepten met niet van elk recept een foto, zoals bijvoorbeeld Het Bourgondische Bitterballenboek. Of is het een kookboek met meer dan 100 recepten (zoals TLV van Jigal Krant) of zelfs 160 recepten (zoals de Bakbijbel van Rutger van den Broek) met van elke recept een foto en wellicht ook nog achtergrondverhalen en sfeerfoto’s.

Elk recept moet niet alleen geschreven en getest worden, maar ook nog geredigeerd, gecorrigeerd en gefotografeerd. Dubbel zoveel recepten betekent dubbel zoveel werk. En uiteraard gaat dat stukken sneller met een groot team om je heen dan wanneer je veel onderdelen van het maken van een kookboek voor eigen rekening neemt.

Een indicatie van de tijd die het kost om een kookboek te maken

Om je toch een grove indicatie te geven van hoe lang het duurt om een kookboek te maken: in Nederland duurt het gemiddeld 1 jaar voordat een kookboek in de winkels ligt. In Amerika vaak 2 jaar of langer. Er is zeker een verschil tussen het zelf uitgeven of via een uitgever. Wordt jouw kookboek uitgegeven via een uitgever dan zit je vaak met strakke deadlines. Dat kan een voordeel zijn maar ook een nadeel.

Ik heb de verschillende fases die komen kijken bij het maken (en zelf uitgeven) van een kookboek én de de gemiddelde tijd die je daar aan kwijt bent heel overzichtelijk in de Kookboek Routekaart bij elkaar gezet. Je kunt die kookboek routekaart gratis downloaden via deze link.

Heb jij hier specifieke vragen over? Wil je hier graag een keer 1:1 met me over van gedachten wisselen? Overweeg dan een 1:1 Kookboek Kickstart Call. Laagdrempelig en zonder verborgen agenda 😉

Luister ook naar aflevering 16 van de KookboekAcademie Podcast via o.a. Spotify:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *