Ga naar de inhoud
Home » 1:1 Kookboek kickstartdag (op Curaçao!)

1:1 Kookboek kickstartdag (op Curaçao!)

Heb jij interesse in de 1:1 Kookboek Kickstartdag? En toevallig ook al plannen om op vakantie te gaan naar Curaçao? Of woon je net als ik op dit Caribische eiland en kun je wel wat hulp gebruiken bij de eerste stappen om jouw kookboekconcept concreet te maken? Deze unieke en waardevolle dag is weer te boeken 🙂

Hoe ziet de 1:1 Kookboek Kickstart dag eruit?

Op deze dag ga ik samen met jou een enorme sprong maken om jouw kookboekidee concreet vorm te geven. Aan het eind van de dag hebben we alle stappen die komen kijken bij het maken van een kookboek – alles toegespitst op jouw kookboekidee – doorlopen en ga jij met een concreet actieplan (over de inhoud, planning, marketingplan en het kostenplaatje) naar huis. Dit fysieke document is het startpunt van jouw kookboek: jouw Kookboek Businessplan.

Je kunt daarna zowel de route van zelf uitgeven als via een uitgever bewandelen. Maar welke route je ook besluit te volgen, je weet precies waar te beginnen, wat je kunt verwachten en wat je te doen staat op welk moment. Uiteraard is deze dag volledig verzorgd inclusief lunch en drankjes. De Kookboek Kickstartdag vond voorheen plaats in Keetje – mijn tot pipowagen omgebouwde schaftkeet – in Tilburg. Maar omdat ik de komende jaren op Curaçao woon bied ik deze unieke en waardevolle dag nu aan op een fijne locatie op het eiland.

De dag zal ongeveer van 8.00 – 15.00u duren.

Voor wie is de 1:1 Kookboek Kickstart dag?

Voor foodies, foodbloggers, cateraars, chefs en andere foodprofessionals die:

  • al een specifiek onderwerp, thema of idee voor hun kookboek in gedachten hebben
  • hun kookboek professioneel in de markt willen zetten (via een uitgever of via uitgeven in eigen beheer)
  • hun kookboek als visitekaartje van hun business zien of gaan gebruiken
  • een eigen platform en bereik hebben (ofwel via een eigen website, ofwel via social media, ofwel via een offline platform, dit hoeft geen enorm groot bereik te zijn)

Voor wie is de 1:1 Kookboek Kickstart dag niet?

Voor foodies die een kookboek willen maken om aan familie en vrienden cadeau te geven.

Wat kost dat?

De prijs voor deze all-inclusive dag (inclusief drankjes en lunch) is € 297,- (incl. 0% BTW). Je reserveert jouw plekje via e-mail (ilona@worstenbroodenwijn.nl) om een datum te prikken en betaalt eenvoudig via een betaallink uiterlijk 1 week voorafgaand aan jouw Kookboek Kickstartdag.

FAQ

Ik heb hieronder een aantal vragen beantwoord die mij gesteld werden over de 1:1 Kookboek Kickstrartdag. Wellicht dat ze ook voor jou relevant zijn:

Wat bedoel je met “een specifiek onderwerp, thema of idee voor je kookboek in gedachten hebben”. Hoe specifiek moet ik dit al weten?

Het idee “het lijkt me wel leuk om ooit een kookboek te maken” valt in ieder geval af. Dat is niet concreet genoeg. Net als “mijn favoriete recepten”. Maar weet jij al dat jouw kookboek over een bepaald ingrediënt, keuken, land, streek, stad, bepaalde verhalen, een specifieke bereidingswijze, voor een bepaalde groep mensen (denk: lactosevrij/vegan etc.) of jouw catering of restaurant moet gaan? En heb jij ook de autoriteit op dat onderwerp of ben je druk bezig dat te worden? Dan hebben we een goed startpunt!
Twijfel je daarover? Deel je twijfels met me via e-mail of DM op Instagram @kookboekacademie en je krijgt een persoonlijke video- of audioboodschap van me terug.


Ik heb nu geen tijd om al écht werk te maken van mijn kookboekidee. Heeft het dan zin om een 1:1 Kookboek Kickstartdag te boeken?

Juist! Die tijd gaat er namelijk nooit komen. Ik ga je tijdens deze 1:1 dag echt een enorme kickstart geven die jou veel tijd en kosten bespaart. Daarnaast weet ik zeker dat jij na deze dag zo enthousiast bent om jouw kookboek te realiseren dat je er gewoon aan gaat beginnen. Ik vertel je precies hoe ik dat deed naast een baan in loondienst en het starten van een nieuwe onderneming. (Voor degenen die mij al wat langer volgen via Instagram wees gerust: je hoeft er niet per se om 05.00u voor op te staan 😉 ) Maar ook hoe ik het aanpak nu ik op Curaçao woon. Waar ik weliswaar meer tijd heb maar niet de druk- en distributiefaciliteiten van Nederland.

Bovendien is al het werk tijdens deze dag nooit weggegooid. Ook als jij besluit pas volgend jaar verdere stappen te zetten of een uitgever te benaderen dan is het eindresultaat van de 1:1 dag niet verouderd. Het duurt gemiddeld 1 jaar (en in Amerika vaak 2 jaar) vanaf de start van een kookboekidee tot de publicatie daarvan. Dus wat houdt je nu tegen om daar mee te beginnen? Een goed begin is tenslotte het halve werk.


Kookboek Kickstartdag